Kan ik iemand een groepsfunctie toekennen?

Je kunt als beheerder individuen een functie/rol toewijzen binnen een groep. Dit houdt in dat alle gebruikers kunnen zien welke rol dat individu heeft binnen een specifieke groep. Aan deze functies zijn geen extra rechten binnen de groep gekoppeld, het is enkel informatie die wordt opgeslagen en getoond.

Heeft jouw Semble bijvoorbeeld een bestuur, dan kun je aangeven wie de voorzitter, penningmeester etc. is binnen de groep 'Bestuur'. Dit principe geldt voor elke groep. De functiebenaming die je kiest is helemaal aan jou als beheerder, gebruikers kunnen dit zelf niet aanpassen.

1. Ga naar het tabblad 'Groepen'.

2. Klik op de groep waar je bij personen functies wilt toevoegen.

3. Klik op de functie naast de gebruiker aan wie je een functie wilt toewijzen.

4. Vul de functietitel in.

5. Klik op de groene knop 'Opslaan'.