Groepen & Rechten

Elke community in Semble bestaat uit groepen gebruikers. Je kunt in meerdere community's en meerdere groepen binnen die community's actief zijn. Wanneer je inlogt kun je kiezen naar welke community je op dat moment wilt gaan. Eenmaal binnen die community zie je alle kennis en informatie die voor jou en jouw groepen relevant is.

We maken dus onderscheid in community's en groepen binnen community's. De groepen binnen een community geven de individuele gebruiker rechten om specifieke informatie en kennis te zien en te delen. Zit je bijvoorbeeld niet in een groep, kun je ook geen bericht binnen die groep delen.

Er zijn meerdere typen groepen binnen Semble, systeem groepen en community groepen. Een community groep kun je op twee manieren in laten richten, namelijk 'Besloten' of 'Open'. Om deel te nemen aan een besloten groep, moet je hieraan toegevoegd worden door een beheerder. bij een open groep kun je zelf beslissen om deel te nemen.

Voor een overzicht van alle groepen binnen een community ga je naar het tabblad 'Groepen'. Hier zie je besloten en open groepen staan en als je op een groep klikt, kun je een omschrijving zien en de gebruikers die op dat moment in de groep zitten. Als het een open groep betreft, heb je hier ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de groep door jezelf aan te melden. je bent dan direct toegevoegd. Wil je de groep verlaten, klik je hier simpelweg op afmelden.