Groepen & Rechten

Elke Semble bestaat uit groepen gebruikers. Je kunt in meerdere Sembles en meerdere groepen binnen die Sembles actief zijn. Wanneer je inlogt kun je op het tabblad 'Mijn Sembles' kiezen naar welke Semble je op dat moment wilt gaan. Eenmaal binnen die Semble zie je alle kennis en informatie die voor jou en jouw groep(en) relevant is.

We maken dus onderscheid in Sembles en groepen binnen die Sembles. De groepen binnen een Semble geven de individuele gebruiker toegang om specifieke informatie en kennis te zien en te delen. Zit je bijvoorbeeld niet in een groep, kun je ook geen bericht binnen die groep delen.

Er zijn meerdere type groepen binnen een Semble, namelijk systeem groepen en community groepen. Een community groep kun je op twee manieren in laten richten, namelijk 'Besloten' of 'Open'. Om deel te nemen aan een besloten groep, moet je hieraan toegevoegd worden door een beheerder. Bij een open groep beslis je zelf om deel te nemen en kun je de groep ook zelf weer verlaten.

Voor een overzicht van alle groepen binnen een Semble ga je naar het tabblad 'Groepen'. Hier zie je alle besloten en open groepen staan. Wanneer je op een groep klikt, kun je een omschrijving zien en welke gebruikers er in de groep zitten. Het is mogelijk om de leden in die groep te zien en daar hun functie binnen de groep aan te passen. Als het een open groep betreft, heb je ook hier de mogelijkheid om deel te nemen aan de groep door jezelf aan te melden. je bent dan direct toegevoegd. Wil je de open groep verlaten, dan klik je simpelweg op afmelden.