Hoe verwijder ik iemand de community?

Gebruikers in Semble kunnen worden verwijderd wanneer deze geen kennis hebben toegevoegd aan de community in de vorm van berichten, reacties, geplande bijeenkomsten en documenten. Wanneer hij of zij een van deze zaken heeft aangemaakt, kun je de gebruiker enkel archiveren. Op dat moment kunnen zij niet meer inloggen en zijn ze ook niet langer zichtbaar voor andere gebruikers. Enkel de naam en het e-mailadres van een gearchiveerde gebruiker wordt bewaard.

De reden hiervan is dat de gearchiveerde gebruiker wellicht koppelingen heeft met documenten en berichten en er de mogelijkheid moet bestaan de gebruiker later opnieuw te activeren.

Om een gebruiker te verwijderen/archiveren volg je de volgende stappen:

  1. Ga naar het tabblad 'Gebruikers'

  2. Zoek met behulp van de zoekfunctie naar de gewenste gebruiker

  3. Klik op de gebruiker

  4. Klik op de grijze knop 'Bewerken'

  5. Klik onderin op de rode knop 'Archiveren'

Om een gearchiveerde gebruiker te heractiveren volg je de volgende stappen:

  1. Ga naar het tabblad 'Gebruikers'

  2. Zoek met behulp van de zoekfunctie naar de gewenste gebruiker

  3. Klik op de gebruiker

  4. Klik op de groene knop 'Gebruiker activeren'

  5. Om de gebruiker toegang te geven, moet hij of zij opnieuw uitgenodigd worden

  6. Klik op de grijze knop 'Beveiliging'

  7. Zet het schuifje achter 'Inlogaccount actief' om

  8. Klik op de groene knop 'Opslaan'

  9. Klik op de grijze knop 'Uitnodigings e-mail verzenden', je ziet een preview van de e-mail

  10. Klik op de groene knop 'Versturen'