Hoe voeg ik gebruikers toe?

Als beheerder kun je nieuwe gebruikers toevoegen aan jouw Semble.

1. Ga naar het tabblad 'Gebruikers'.

2. Klik op de groene knop 'Toevoegen'.

3. Voer het e-mailadres van de gebruiker in en druk op de groene knop 'Verder'. Als een gebruiker al bij een andere Semble is aangesloten, dan kunnen de gegevens uit die Semble gebruikt worden voor de nieuwe Semble. Zodra de gebruiker inlogt, vraagt het systeem om toestemming te verlenen om zijn of haar persoonsgegevens te delen met de Semble waarvoor je de gebruiker hebt toegevoegd. Heeft de gebruiker nog géén Semble account, dan kun je deze gegevens zelf invullen.

4. Vul de overige gegevens in.

5. Geef onder 'Categorisering' aan tot welke groep(en) de nieuwe gebruiker toegang moet krijgen. Meer informatie over de groepen en de rechten die een gebruiker heeft vind je hier.

6. Wanneer beschikbaar, vul privéadres, factuuradres en factuurgegevens in.

7. Wanneer beschikbaar, voer de lidgegevens in.

8. Wanneer de nieuwe gebruiker in de groep Leden dient te worden geplaatst, vul je de 'Lid sinds' datum in. Afhankelijk van de 'Lid sinds' en 'Lid tot' datum, wordt iemand automatisch toegevoegd of verwijderd uit de groep Leden.

9. Wanneer beschikbaar, vul de extra gegevens in.

10. Klik op de groene knop 'Toevoegen'.

De gebruiker is nu toegevoegd aan de gekozen groep(en) in jouw Semble. Hij of zij heeft nog geen inlogaccount. Hoe je iemand een inlogaccount geeft, lees je hier.

De privacy instellingen van de nieuwe gebruiker staan automatisch op maximaal beschermd, zodat andere gebruikers geen persoonsgegevens van de nieuwe gebruiker kunnen zien, enkel de naam is zichtbaar.

Het toevoegen van werkgeverinformatie kan nadat de gebruiker is toegevoegd via de knop 'Werkgever'.