Hoe plaats ik een nieuwsitem?

In jouw Sembles kun je nieuwsitems plaatsen voor jouw groepsgenoten. Onthoud dat alleen de beheerders nieuwsitems kunnen plaatsen. Leden kunnen alleen reageren.

1. Ga naar het tabblad 'Nieuws'.

2. Klik linksboven op de knop 'Nieuwsitem' of klik rechtsboven op 'Nieuwsitems'. In het volgende scherm klik je rechtsboven op de groene knop 'Toevoegen'.

3. Vul het onderwerp van jouw nieuwsitem in.

4. Geef aan voor welke groep jouw nieuwsitem bedoeld is. Let op: wil je dat een nieuwsitem zichtbaar is voor meerdere specifieke groepen, dan moet je het item opnieuw plaatsen en een andere groep selecteren.

5. Typ jouw nieuwsitem.
  6. Je hebt ook de mogelijkheid om het nieuwsitem te pinnen. Bekijk de pagina 'Hoe kan ik een nieuwsitem pinnen?' voor meer informatie.

7. Voeg eventueel een afbeelding toe aan jouw nieuwsitem.

8. Klik op de groene knop 'Opslaan'.

Je kunt ook documenten aan een nieuwsitem koppelen. Dit doe je nadat je het nieuwsitem hebt geplaatst. Wil je precies weten hoe dat moet? Kijk dan bij de veelgestelde vragen onder het kopje documenten.

Benieuwd naar hoeveel mensen je nieuwsitem hebben gelezen? Dit kun je zien in het “Gelezen door” kopje bovenin. Hier staat het percentage dat het heeft gelezen op basis van de totaalhoeveelheid leden.