Kan ik iemand een groepsfunctie toekennen?

Je kunt als beheerder individuen een functie/rol toewijzen binnen een groep. Dit houdt in dat alle gebruikers kunnen zien welke rol dat individu heeft binnen een specifieke groep. Aan deze functies zijn geen extra rechten gekoppeld, het is enkel informatie die wordt opgeslagen.

Heeft houw community bijvoorbeeld een bestuur, dan kun je bijvoorbeeld aangeven wie de voorzitter, penningmeester etc. is binnen de groep 'Bestuur'. Dit principe geldt voor elke groep. Zit je bijvoorbeeld in een afdeling van een bedrijf, kun je ook aangeven wie de leidinggevende van de groep is. Welke functiebenaming je kiest is helemaal aan jou als beheerder.

1. Ga naar het tabblad 'Groepen'

2. Klik op de groep waar je bij personen functies wilt toevoegen

3. Klik op de grijze knop 'Gebruikers'

4. Klik op de gebruiker aan wie je een functie wilt toewijzen

5. Vul de functietitel in

6. Klik op de groene knop 'Opslaan'