Hoe voeg ik gebruikers toe?

Als beheerder kun je nieuwe gebruikers toevoegen aan de community.

1. Ga naar het tabblad 'Gebruikers'

2. Klik op de groene knop 'Toevoegen'

3. Voer het e- mailadres van de gebruiker in en druk op de groene knop 'Verder'. Wanneer de gebruiker al in een andere Semble is toegevoegd, wordt hem wanneer hij inlogt, gevraagd om toestemming te verlenen zijn persoonsgegevens te delen met de Semble waarvoor jij hem of haar hebt toegevoegd. Heeft de gebruiker nog geen Semble account, kun je deze gegevens zelf invullen.

4. Vul de overige gegevens in

5. Geef onder 'Categorisering' aan tot welke groep(en) de nieuwe gebruiker toegang moet krijgen. Meer informatie over de groepen en de rechten die een gebruiker heeft vind je hier

6. Wanneer beschikbaar, vul privéadres, factuurgegevens en lidgegevens in

7. Wanneer de nieuwe gebruiker in de groep Leden dient te worden geplaatst, vul je de 'Lid sinds' datum in. Afhankelijk van de 'Lid sinds' en 'Lid tot' datum, wordt iemand automatisch toegevoegd of verwijderd uit de groep Leden.

8. Wanneer beschikbaar, vul de extra gegevens in

9. Klik op de groene knop 'Toevoegen'

De gebruiker is nu toegevoegd aan de gekozen groep(en) in jouw Semble. Hij of zij heeft nog geen inlogaccount. Hoe je iemand een inlogaccount geeft, lees je hier.

De privacy instellingen van de nieuwe gebruiker staan automatisch op maximaal, zodat andere gebruikers geen persoonsgegevens gegevens van de nieuwe gebruiker kunnen zien, enkel zijn of haar naam is zichtbaar.

Het toevoegen van een werkgever kan nadat de gebruiker is toegevoegd.